Slut med lån til diesel- og benzinbiler

3
restgæld
Kunder i andelskasse må gå et andet sted hen, hvis de vil have et lån til en ny bil, der kører på benzin eller diesel. Målet er et hjælpe elbiler på vej.

Som den første danske bank lukker Merkur Andelskasse nu for, at kunder kan få finansieret køb af en ny diesel- eller benzinbil. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

Salget af elbiler går for langsomt, mener man i Merkur. Andelskassen hæfter sig ved, at elbilsalget sidste år kun udgjorde 2,4 pct. af det samlede bilsalg herhjemme.

For at sætte skub i udviklingen siger banken derfor fremover nej til at finansiere nye biler, der kører på fossile brændstoffer.

”Målet er hele tiden at skubbe på udviklingen. Det gør vi nu ved at sige nej til at finansiere nye benzin- og dieselbiler. Også selvom det måske ikke er populært og kan koste kunder på den korte bane,” siger direktør Charlotte Skovgaard i pressemeddelelsen.

Lån udfases

Merkur Andelskasse vil stadig finansiere køb af de mest energirigtige brugte diesel- og benzinbiler – fra energiklasse A til A+++. Men disse lån er markant dyrere end til elbiler. Og lånene vil blive helt udfaset i takt med, at den eksisterende bilpark er udtjent og bliver udskiftet.

På kort sigt er det nemlig mere bæredygtigt at bruge de eksisterende biler til de er udtjent, end det er at producere nye. Også selvom de kører på el.

”Derfor kan du her og nu stadig godt låne til en brugt benzin- eller dieselbil, men kun til de allermest brændstoføkonomiske. Men vores mål er at sige fuldt og helt stop for finansiering af alle fossile biler, uanset energimærkning,” slår Charlotte Skovgaard fast.

Du kan også få et lån til en ny plugin-hybridbil, men det er dyrere end til en elbil. Jo grønnere, jo billigere er lånet.

Andre pengeinstitutter og nogle bilmærker favoriserer også ’grønne biler’ med billigere lån.

henrikh@hvilkenbil.dk

3 KOMMENTARER

  1. Jeg som troede, at vi lever i et frit land, hvor man selv bestemmer, hvilken bil man vil køre i? Snart må man bare have en EL-seng at sove i OSV.

  2. Grunden til at folk ikke vil købe dem, er da fordi de er pisse upraktiske. Hvis jeg havde en elbil, skulle jeg køre alt for langt bare for at få den ladet op og vente 1 time eller længere, før jeg kan køre hjemad igen. Det er pisse upraktisk, og det er ikke noget, man har tid til i en almindelig hverdag med arbejde. Så er det da klart, at folk ikke vil købe dem.

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation