Stadig flere bilister lader bilen stå

Brændstofpriser: Næsten halvdelen af bilisterne kører nu mindre for at holde udgifterne nede, viser ny undersøgelse fra Applus Bilsyn.

Tager du oftere bussen eller cyklen på arbejde eller kører sammen med andre, er du sandsynligvis ikke alene.

I en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn i november blandt 1.182 bilejere svarer knap hver anden, at de kører mindre i bil sammenlignet med før Ukrainekrigen.

Helt præcis er det 47 procent, der lader bilen stå nogle dage, mens de resterende 53 procent kører det samme som før krigen.

Det er en klar stigning sammenlignet med to tilsvarende undersøgelser, som bilsynsvirksomheden gennemførte tidligere på året.

I februar, efter at de danske brændstofpriser var vokset de foregående måneder, men før krigen i Ukraine brød ud, svarede 18 procent, at de kørte mindre på grund af de stigende brændstofpriser.

I maj var andelen af bilister, der var begyndt at køre mindre sammenlignet med før krigen, vokset til 33 procent.

Tusindvis at spare

”Siden årets begyndelse er udgifterne i danskernes privatøkonomi eksploderet, og helt naturligt skruer vi også ned for kørslen, ligesom vi slukker unødvendigt lys og vasker om natten. Tanker en familie f.eks. 50 liter brændstof færre om måneden, så sparer man hen over året cirka 9.000 kr., og det er ikke en ubetydelig ting for mange lige nu, siger John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus Bilsyn.

Tager man offentlige transportmidler i stedet for bilen, skal udgiften hertil selvfølgelig modregnes

Applus har også spurgt, hvor ofte bilejerne lader bilen stå i garagen, og også her er der sket en stigning de seneste seks måneder.

Mens der stort set er lige mange, som lader bilen stå en dag om ugen, så er antallet af personer, der ikke bruger bilen to til tre dage i løbet af ugen, vokset fra 14 procent i maj til 24 procent i november.

Antallet af bilejere, der er ikke bruger bilen fire eller flere dage ugentligt er ligeledes vokset svagt, og så er antallet af bilejere, som ufortrødent kører videre i samme omfang som før, faldet fra 66 til 56 procent af de adspurgte.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here