Stærk pris på elektrisk MG

0
mg zs
Rækkevidden er til at overskue, men det er prisen også, når den elektriske MG ZS får dansk premiere i juni. Priserne begynder ved 220.000 kr.

MG ZS EV ligner en af årets mest spændende bilnyheder på det danske bilmarked. Navnet emmer af historie, drivmidlet er ren el og biltypen SUV, som bilkøberne foretrækker det for tiden. MG bliver også det første kinesiske bilmærke, der indtager Danmark. Endelig er der prisen. Den bliver lav, som vi også godt kan lide det herhjemme. 220.000 kr. rækker til en veludstyret Comfort-udgave med fine udstyrsdetaljer som alufælge, adaptiv fartpilot, navigation, Apple Carplay og nøglefri betjening.

Jo, MG ZS skal nok vække opsigt herhjemme. Om den også bliver en bestseller, må tiden vise, men interessant er den.

Den danske importør har også anstrengt sig for at holde prisen nede. Det sker bl.a. ved at satse på onlinesalg. Du kan ganske vist se og prøve den højbenede MG i fire forretninger i Danmark – Aarhus, Valby, Odense og Roskilde – men valg af variant og salg foregår på nettet. Samtidig tilbydes en særligt attraktiv MG Forsikring. Selv med fri kilometer koster den helt ned til 3.295 kr. pr. år.

mg zs
Bare rolig – rattet flytter over i venstre side, når nyheden kommer til Europa. Instrumenterne er klassisk analoge.

Et andet trumfkort bliver hurtig levering. Importøren har opbygget et større lager og lover korte leveringstider.

263 km på en opladning

Jo jo, men hvor ligger hunden begravet, spørger du måske. Nok mest i rækkevidden, der er næsten lige så beskeden som prisen: MG ZS er udstyret med et relativt beskedent batteri på 44,5 kWh. Efter den realistiske WLTP-norm giver det en rækkevidde på 263 kilometer. Den gode nyhed er, at batteriet kan lades med op til 80 kW. Dermed tager det også kun 40 minutter at lade batteriet fra 0 til 80 procent og godt 200 kilometers kørsel.

Oprindelseslandet vil måske også være en faktor for nogle. Mens de fleste af os bruger kinesisk fremstillet forbrugerelektronik hver eneste, har vi endnu ingen erfaring med kinesiske biler herhjemme. MG fremstilles dog af Kinas største bilproducent SAIC, der satser seriøst på elbiler. Så hvis du er glad for din Huawei mobil, kan du måske også blive glad for en kinesisk elbil…

Prisen fejler i hvert fald ikke noget. Slet ikke når man sammenligner med konkurrenterne. En af dem, der kommer tættest på, er Kia Niro med det lille batteri og en rækkevidde på 289 kilometer. Den koster 50.000 kroner mere end den nye kineser i klassen. Så er banen lige som kridtet op. Nissan tager dog kampen op og har netop sat prisen på Leaf med 270 kilometers rækkevidde ned til mere konkurrencedygtige 230.000 kr.

MG ZS, der er på størrelse med en Nissan Qashqai, er dog mere rummelig, bl.a. med et bagagerum på 448 liter. Præstationerne vil også række til dansk normalkørsel: Elmotoren yder præcist 100 kW. Det svarer til 136 hk og sender den elektriske SUV op på 100 km/t på 8,2 sekunder.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation