Stor amerikaner-Toyota til Danmark

0
Highlander
Toyota får ny topmodel i Danmark, når den næsten fem meter lange SUV Highlander introduceres i starten af 2021. Hybridmotor og syv sæder bliver standard.

Klassen af store SUV-modeller med plads til syv personer får endnu et medlem næste år. I begyndelsen af 2021 sender Toyota den store Highlander SUV over dammen til Danmark og resten af Europa.

Det er første gang, at Toyota sælger den amerikansk-producerede Highlander på vores breddegrader. Netop det amerikanske udgangspunkt vil gøre Highlander til noget særligt på det europæiske marked. Med en længde på lige under fem meter placerer den sig nemlig mellem de helt store syvpersoners SUV’ere som Audi Q7 og Volvo XC90 på den ene side og lidt mindre syv-personers SUVere som Skoda Kodiaq, Seat Tarracao, Peugeot 5008 og Honda CR-V på den anden.

Highlander
Med en længde på 495 cm og syv siddepladser er Toyota Highlander en velvoksen SUV. Bagsædet kan længdejusteres.

Det spændende bliver prisen – men den må vi vente på lidt endnu. Den danske importør lover nyt, når vi kommer nærmere lanceringen i 2021.

Kun som hybrid

Teknisk bliver der ikke så meget at rafle om. Highlander kommer kun som benzinhybrid uden mulighed for opladningen. En firecylindret 2,5 liters motor er kombineret med batteri, elmotor og trinløst automatgear med en samlet systemydelse på 244 hk. To separate elmotorer sørger for firehjulstræk. Brændstofforbruget er endnu ikke officielt godkendt, men Toyota forventer 15,2 km/l i snit efter den realistiske WLTP-norm. Det vil i givet fald være ret beskedent for så stor en bil.

Helt i tråd med sin amerikanske oprindelse kommer Highlander med masser af udstyr. Infotainmentskærmen bliver på op til 12,3 tommer med satellitnavigation, der er Apple CarPlay og Android Auto, head-up display, trådløs opladning af smartphone, indbygget sædeventilation og kamerabaseret digitalt bakspejl. De store skærmkasser rummer hjul på op til 20 tommer og trods hybridteknikken må Highlander slæbe op til to tons på krogen.

Sikkerheden skulle også være i orden med anden generation af Toyotas Safety Sense sikkerhedspakke. Den inkluderer bl.a. automatisk nødbremse med aktiv styreassistent, der ’ser’ biler og fodgængere både dag og nat. Vejskiltegenkendelse og vognbaneassistent er også en del af pakken.

Highlander
Infoskærmen er på op til 12,3 tommer. Automatgear og firehjulstræk bliver standard.
Samme platform som RAV4

Highlander kom på markedet i USA i 2019 og er derfor ny nok til at benytte samme platform som RAV4 og Camry. Det lover godt for køreegenskaberne, men alt tyder på, at den store SUV først og fremmest er lagt an til komfort. Toyota fremhæver selv ekstra støjdæmpning og isolerede ruder, så mon ikke vi skal forvente lydsvag fremfærd og bløde fjedre. Sådan foretrækker amerikanerne i hvert fald deres SUVere, men Toyota kan selvfølgelig vælge at stramme Highlander op inden eksporten til Europa.

Med lanceringen af Highlander øger Toyota udbuddet af de populære SUV-modeller til fire. Japanerne sælger allerede modellerne RAV4 og C-HR og har den kompakte Yaris Cross på vej i miniklassen.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation