Tesla stopper for ordrer på Cybertruck

0
70
tesla cybertruck

Fremover er det kun muligt at bestille Cybertruck i USA, Canada og Mexico. Tesla kan slet ikke følge med ‘absurd’ efterspørgsel.

Teslas radikale Cybertruck kan fremover kun bestilles af liebhavere i Nordamerika. Uden for USA, Canada og Mexico er der lukket for bestillinger på Teslas hjemmeside. Det skriver flere medier.

Tesla har ikke ønsket at kommentere situationen, men for nyligt gav Elon Musk alligevel en god forklaring på en konference arrangeret af avisen Financial Times. Her fortalte Tesla-bossen, at efterspørgslen overskrider Teslas produktionskapacitet til et ’absurd niveau’.

”Vi har flere forhåndsordrer på Cybertruck, end vi kan klare med tre års produktion,” sagde Musk under konferencen.

Forsinket flere gange

Der har også været god tid til at bestille den enorme eldrevne pick-up. Tesla præsenterede Cybertruck helt tilbage i 2019, men siden er produktionsstarten blevet forsinket flere gange. Ifølge de seneste meldinger fra Tesla triller de første Cybertrucks af samlebåndet på fabrikken i Austin, Texas i første kvartal af 2023.

At det nu er umuligt at bestille Cybertruck uden for Nordamerika gør ikke nødvendigvis den store forskel for danskere og andre europæere. Cybertruck vil næppe blive godkendt af EU i sin nuværende form. Og det skyldes netop bilens form: Cybertruck er fremstillet af koldvalset, rustfrit stål med skarpe kanter og tilsyneladende uden deformationszoner. I sammenstød vil den være særdeles brutal mod medtrafikanterne – og muligvis også for sine egne passagerer.

Cybertruck er dog endnu ikke crashtestet, så vi ved endnu ikke, hvordan den vil klare sig. Og den skal naturligvis opfylde de ganske skrappe amerikanske krav til sikkerhed, hvis den skal sælges på ’hjemmebane’.

Ordrestop for flere modeller

Amerikanerne er ligeglade. Allerede få dage efter afsløringen i 2019 modtog Tesla mere end 250.000 forudbestillinger på en Cybertruck.

Siden er det bare gået endnu stærkere. Selv om løbende øger produktionskapaciteten og løbende slår produktionsrekorder, er efterspørgslen på mærkets Model 3 og Model Y så voldsom, at Elon Musk også overvejer et generelt stop for forhåndsbestillinger på modeller med lange leveringstider. På verdensplan gælder det Long Range-udgaver af Model Y, S og X.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here