Toyota på vej med baby-SUV

0
baby-suv
Toyota vil med på det boomende crossover-marked. En baby-SUV baseret på den kommende Yaris får verdenspremiere i begyndelsen af marts.

Bilkøberne vil have høje biler, også små, høje biler. Derfor lancerer Toyota nu en lillebror til C-HR. Bilen, der endnu ikke har noget navn, har den kommende Yaris som udgangspunkt. Fjerde generation Yaris introduceres efter sommerferien.

Bunden – GA-B – som både den nye Yaris og den lille crossover står på, er den mindste af Toyotas platforme. Helt i tidens ånd er den fleksibel, så den kan danne grundlag for biler med forskellig akselafstand, længde, bredde og højde.

Baby-SUV’en, som Toyota løftede sløret for på et pressemøde i Amsterdam for få dage siden, vil også dele drivlinje med den nye Yaris. Det vil sige hybridteknik, hvor den nuværende 4-cylindrede benzinmotor afløses af en ny 3-cylindret motor i kombination med en el-motor. Toyota hævder, at den nye Yaris vil køre køre 20 procent længere på literen i forhold til den nuværende. CO2-udledningen skulle være 67 gram/kilometer.

Toyota Yaris
Toyotas kommende baby-SUV kan Hvilkenbil desværre ikke vise billeder af. Men teknisk er den baseret på næste generation af Yaris her.

Den lille crossover ved vi ikke så meget om, men om den kommende Yaris ved vi, at den ligesom den nye Corolla bliver smartere og – som det ses på billederne – mindre hjemmehjælper-agtig. Mest fordi den bliver fire centimeter lavere (146 cm) og fem centimeter bredere (175 cm). Samtidig vokser akselafstanden med fem centimeter til 256, hvilket særligt kommer bagsædepassagererne til gode.

Bygges i Frankrig

Bilen skal produceres på samme fabrik som Yaris – det vil sige i Valenciennes i Frankrig.

Toyota præsenterede baby-SUV’en med floromvundne ord som en “helt ny og karakteristisk B-SUV-model med et kompakt og dynamisk design og sin egen personlighed”. Med billederne af den kommende Yaris på nethinden ser vi frem til at møde baby-SUV’en.

Toyota viste på pressemødet i Amsterdam en silhuet af den lille crossover – den kan ses her øverst.

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation