Toyota RAV4 får over 300 hk

0
RAV4 plug-in
Plug-in udgaven af Toyotas RAV4 kører op til 60 km på ren el og har firehjulstræk som standard. Den kommer til Danmark i andet halvår af 2020.

Toyota har netop haft verdenspremiere på en opladningsudgave af den populære mellemstore SUV, Toyota RAV4 Hybrid. Nyheden bliver den hidtil mest kraftfulde RAV4 med 306 hestekræfter.

RAV4 Plug-in, som bilen kommer til at hedde, byder udover den kraftfulde hybridmotor også på firehjulstræk som standard og en rækkevidde på ren el på op til 60 km. 

Det intelligente firehjulstræk understøttes af to elmotorer – en til forhjulene og en anden til baghjulene. I kombination med den samme 2.5-liters benzinmotor, som også ligger i den almindelige hybridudgave af RAV4, yder hybridsystemet samlet set hele 306 hk. Det sender RAV4 Plug-in fra 0 til 100 km/t på blot 6,2 sekunder – og sætter konkurrenterne med brændstofmotor i klassen eftertrykkeligt til vægs.

På trods af den effektfulde hybridmotor markerer den firehjulstrukne RAV4 Plug-in sig stærkest blandt klassens plug-in hybridbiler med en brændstoføkonomi på 77 km/l. CO2-udledningen er nede på 30 g/km målt efter WLTP-testmetoden.

rav4 plug-in
Som ladehybrid kan RAV4 køre op til 60 km på ren el.

Op til 60 km på ren el

Rækkevidden på ren el er som sagt op til 60 km. Med en gennemsnitlig pendlingsafstand for danskere ifølge Danmarks Statistik på 22 km fra bopæl til arbejde, vil man altså snildt kunne køre mellem hjem og arbejde i den nye RAV4 Plug-in helt uden brug af brændstof.

Den ’almindelige’ hybridbil, RAV4 Hybrid, uden opladningsmulighed, kom i år i en helt ny og femte generation der sender RAV direkte mod alle tiders salgsrekord for modellen i Danmark. Foreløbig er der leveret over 2.000 nye RAV4 i Danmark siden introduktionen først på året. Det svarer til en stigning på 55 procent sammenlignet med samme periode i fjor.

RAV4 fås også med en 2.0-liters benzinmotor, men hovedparten af danskerne har indtil nu valgt hybridudgaven af RAV4.

Toyota offentliggør priser på den nye RAV4 Plug-in tættere på introduktionen, der i Danmark sker i anden halvdel af 2020.

Læs vores test af Toyota RAV4 Hybrid her.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation