Toyota Yaris bliver til ny Mazda 2

mazda 2

Toyota Yaris Hybrid er blevet klonet – resultatet er Mazda 2 Hybrid. Den lille Mazda er klar hos danske forhandlere i marts.

Deleøkonomi og stordriftssynergier er en del af nutidens nødvendigheder, når man skal fremtidssikre en virksomhed, og et af de mest iøjnefaldende resultater af tankegangen åbenbarer sig hos Mazda-forhandlerne til foråret. For dér vil man kunne se en Toyota Yaris Hybrid … nå nej, en funklende ny Mazda 2 Hybrid.

Forskellene på Toyota Yaris Hybrid og den kommende Mazda 2 Hybrid synes så små, at selv en mor vil have svært ved at kende forskel på sine tvillinger. Kloningsprocessen er nemlig så gennemført, at det ved første øjekast kun er fælgene plus de i forvejen ret ens emblemer, der adskiller de to fra hinanden.

Designet er nærmest 100 procent Yaris Hybrid, selv i kabinen, hvor instrumentering, knapper, kontakter og greb i Mazda 2 Hybrid er identiske med dem, man ser i Yaris.

Drivlinjen i Mazda 2 Hybrid udgøres af samme 3-cylindrede 1,5 liters benzinmotor tilsat en elmotor med en samlet ydelse på 116 hestekræfter som i Yaris Hybrid. Præstationer og forbrug er også identiske: 0-100 km/t på 9,7 sekunder, tophastighed 175 km/t og et forbrug på op til 26,3 km/l.

mazda 2
Toyota Yaris Hybrid har været en tur i kopimaskinen og ud kom Mazda2 Hybrid. Reelt er der tale om enæggede tvillinger.

Yaris Hybrid koster fra 193.000 til 255.000 kroner, og mon ikke der kommer til at stå det samme på Mazda-prisskiltene. Udstyrsvarianterne hedder Hybrid Pure, Hybrid Agile og den topudstyrede Hybrid Select.

Bilerne til det europæiske marked bliver produceret på samme fabrik i Nordfrankrig.

Den konventionelt motoriserede Mazda 2 fortsætter i sin nuværende form. Det vil sige 4-cylindret 1,5 liters benzinmotor med enten 90 eller 115 hk.

Toyota-modeller breder sig

Samarbejdet mellem Mazda Motor Corporation og Toyota Motor Corporation har været kendt længe. Der spekuleres nu i, om næste Mazda i Toyota-klæder vil være afløseren for CX-3 baseret på Yaris Cross Hybrid.

I forvejen nyder Suzuki godt af hybrid-samarbejdet med Toyota. Hos Suzuki-forhandlerne kan man støde på Suzuki-udgaven af RAV4 Hybrid kaldet Across Hybrid og Suzuki-udgaven af Corolla Hybrid kaldet Swace Hybrid.

mazda 2
Man skal være skarp på emblemer for at se, om dette er en Mazda eller en Toyota.

Også Subaru og Toyota er tæt forbundne – sportsvognene Subaru BRZ og Toyota GT86 er teknisk identiske. Også Toyotas kommende, første 100 procents elbil med det tungebrækkende navn bZ4X får en Subaru-søsterbil kaldet Solterra.

mortenk@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here