Bilejere vil ikke betale for afgiftsfrie elbiler

elbiler skepsis

Flertallet af danske bilejere vil ikke betale for at forlænge afgiftsfritagelsen af elbiler, viser ny FDM-undersøgelse.

Seks ud af ti danske bilejere siger nej til at betale for at forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler gennem yderligere beskatning af ‘almindelige’ biler. Det viser en rundspørge blandt 1.011 danske bilejere foretaget af bilistorganisationen FDM.

Kun 16 procent er positive for fortsat at lade elbilerne slippe for afgifter mod til gengæld at hæve afgifterne af benzin- og dieselbiler.

Et stort flertal blandt de danske bilejere afviser at betale for en ny afgiftsfritagelse af elbiler, viser en ny undersøgelse.

Det er en dårlig vane at sende regningen videre til bilejerne, hver gang man skal finde penge til at afgiftsfritage elbiler. At bilejerne, som det fremgår af vores undersøgelse, nu siger fra, er helt forståeligt, og vi kan kun opfordre til, at man finder finansiering til elbilerne andre steder end hos almindelige bilejere,” siger adm. direktør i FDM, Thomas Møller Thomsen.

Regeringen undersøger netop nu mulighederne for at forlænge den nuværende afgiftsfritagelse af elbiler, der ellers udløber ved årsskiftet. Lykkes det, vil det være 11. gang siden 1988, at elbilerne får forlænget retten til at slippe for den danske registreringsafgift, der er verdens højeste.

Hos FDM ønsker man ikke at favorisere elbiler på bekostning af moderne, energieffektive benzin- og dieselbiler. Bilistorganisationen ønsker i stedet en generel omlægning af det omdiskuterede, danske afgiftssystem.

”Hvis man som foreslået fra politisk hånd gør nye, almindelige biler dyrere ved at sænke brændstoffradraget for at afgiftsfritage elbiler, vil det få negative konsekvenser for både klimaet og trafiksikkerheden. I så fald vil det gøre ældre biler økonomisk mere attraktive, selv om de generelt er mindre brændstofeffektive og meget mindre sikre end nyere bilmodeller. Og er en mindre sikker og forurenende bilpark virkelig dét, som politikerne ønsker?,” spørger Thomas Møller Thomsen retorisk.

FDMs direktør tilføjer: ”Når det er sagt, ser FDM dog gerne, at elbiler og andre miljøvenlige biler også fremover er afgiftsmæssigt attraktive, men det bør ske i en generel afgiftsomlægning.”

Læs også: Køberne trækker stikket på elbiler

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here