Elon Musk omtaler igen en ’kompakt Tesla’

0
kompakt

Teslaejer Elon Musk omtaler igen behovet for kompakt model, formentlig en hatchback. Han antyder, at der kan være flere nye modeller på vej.

Elon Musk, ejer af Tesla og for nylig rykket op som verdens næst-rigeste person, har igen været ude at tale om bedre batterier og en kommende ’kompakt Tesla’. Det skete på en europæisk batterikonference i Tyskland.

Her fortalte Musk bl.a., at han for nylig var kørt rundt i Berlin i en Tesla Model X. Den elektriske SUV er fem meter lang, og det havde simpelthen været svært at finde et sted at parkere.

”I Europa vil det give mening at fremstille en kompakt bil, for eksempel en hatchback. Og jeg er sikker på, at der kan komme andre nye modeller,” sagde Musk på mødet.

At Musk kører rundt i Berlin er på ingen måde tilfældigt. Tesla er godt i gang med at opføre en ny fabrik lidt uden for den tyske hovedstad. Her vil Musk fremstille op til 500.000 elbiler om året, når fabrikken kommer på fuld kapacitet. På sigt skal fabrikken også fremstille batterier til bilerne. Målet er at halvere prisen på de i dag så kostbare batterier i løbet af tre år.

700 km rækkevidde

I den forbindelse løftede Elon Musk lidt af sløret for, hvad vi kan vente os: Tesla er på vej med forbedrede batterier til de nuværende bilmodeller, der vil nå en rækkevidde på op til 700 km. På lidt længere sigt vil rækkevidden øges til 1.000 km, lovede Musk på konferencen. Samtdig bliver batterier billigere – og de vil også blive mindre miljøbelastende at fremstille.

Dermed lægger Teslas ejer sig i slipstrømmen på andre udsagn om, at vi er på vej mod et gennembrud i batteriteknologien. For nylig lovede et tysk-hollandsk selskab således batterier med 1.000 kilometers rækkevidde i 2022 – og op til 2.000 km lidt længere ude i fremtiden.

Tesla er ikke de eneste, der snart begynder at fremstille batterier på europæisk grund. På samme konference vurderede EU, at man vil være i stand til at fremstille batterier til alle elbiler, der forventes at blive solgt i 2025.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation