Jeep klar med første ladehybrid

0
Renegade 4xe med el- og benzinmotor kan nu bestilles hos de danske Jeep-forhandlere. Priserne begynder lige under 300.000 kr.

Renegade er amerikanske Jeeps bedst sælgende SUV i Europa, og nu får de konventionelle motorer følgeskab af en ny variant med plug-in-hybrid-teknologi.

Den nye Renegade 4xe fås med enten 190 eller 240 hk og har firehjulstræk som standard. Priserne starter ved 290.000 kr.

Dermed er Jeep, som er et af mærkerne i Fiat-Chrysler-koncernen, endelig også med på opladningsbølgen.

I Renegade 4xe kan du køre op til 50 km på ren el.

Jeep Renegade har som opladningshybrid en turbobenzinmotor på 1,3 liter, der arbejder sammen med en elektrisk motor på bagakslen.

Batteripakken er på 11,4 kWh, og den kan lades af benzinmotoren eller med kabel – enten fra 230 V-stik eller fra en hjemmelader, der dog skal tilkøbes. Renegade 4xe kan naturligvis også lades fra offentlige ladestandere.

Benzinmotoren leverer 130 eller 180 hk – afhængig af model – og elmotoren yder 60 hk. Dermed er den samlede ydelse enten 190 hk (Limited) eller 240 hk (S og Trailhawk).

Op til 130 km/t på ren strøm

Elmotoren leverer 250 Nm, mens der kommer op til 270 Nm fra forbrændingsmotoren. Kombinationen af de to enheder sikrer friske præstationer: 0-100 km/t klares på 7,5 sekunder, mens tophastigheden er 200 km/t i hybridtilstand og 130 km/t på ren batteridrift.

Den nye Jeep Renegade 4xe fås i tre udstyrsniveauer – Limited, S og Trailhawk. Alle versioner har firehjulstræk samt en sekstrins automatgearkasse. Alle tre udstyrsniveauer har ligeledes tre køreprogrammer: Electric, Hybrid og E-Save. Electric er den rene eldrift, oplagt til bykørsel, Hybrid giver maksimal performance, og E-Save sparer batteriet, så du kan køre rent elektrisk senere på turen.

På udstyrs siden har Renegade 4xe en 7-tommer TFT-skærm i instrumenthuset, som viser informationer om kørslen, herunder resterende batterikapacitet, rækkevidde, forbrændingsmotorens status, effekt og genopladning af batteriet.

På alle modeller er der desuden som standard monteret et 8,4-tommer Uconnect infotainmentsystem. Det giver oplysninger om energi-flow, kørselshistorik, programmerede ladetider, styring af eSave-mode og diverse ladeindstillinger.

Jeep Renegade 4xe kan bestilles hos de danske Jeep-forhandlere til priser fra 290.000 kr for en Limited version. Den sportslige S og den off-road egnede Trailhawk koster begge fra 330.000 kr. 

Den ’almindelige’ Jeep Renegade koster til sammenligning fra 240.000 kr.

FAKTA:

Jeep Renegade 4xe leveres i tre forskellige udstyrsniveauer.
På Limited får man blandt andet klimaanlæg, varme i forsæder og rat, adaptive fartpilot, Apple carplay, 17” alufælge, Uconnect app, Selec-Terrain System 4WD med Sport Mode, Hill descent kontrol, der sikrer nedkørsel i terræn, lys- og regnsensor, med automatisk langt lys samt automatisk nedblænding af bakspejl.

Den sportslige S modellen har derudover og blandt andet 19” sorte alufælge, navigation og fuld LED lys,

Den mere rå Trailhawk, der er oplagt til off-roadkørsel, er standardudstyret med blandt andet Selec-Terrain System 4WD med Sport og Rock Mode, beskyttelse af motor/undervogn/brændstoftank, 17” alufælge med M+S off-road dæk mm.

henrikh@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation