Mercedes EQT er ’Postmand Per’ på el

0
766
mercedes eqt

Mercedes tryller med koncept-elbilen EQT: Under de futuristiske former er den baseret på Renault Kangoo. Mercedes-udgaven kommer i 2022.

Mercedes overrasker med konceptbilen EQT. Ikke alene er den fuldt elektrisk. Den går også mod strømmen ved ikke at være en SUV, men derimod en super-rummelig familiebil med plads til syv og masser af bagage. Designet kan bedst betegnes som en krydsning mellem MPV og varebil – nok mest det sidste. Under det nærmest TGV-tog-lignende design finder vi nemlig den nyeste udgave af varevognen Renault Kangoo.

Mercedes EQT ligner mere en MPV end en varevogn.

Mercedes har længe samarbejdet med Renault om den kompakte arbejdsbil, der er udviklet og fremstilles af Renault. Mercedes-udgaven adskiller sig ved at have en stjerne i kølergrillen og navnetrækket Citan på bagklappen. Sådan fortsætter det også med den nyeste udgave, hvor Mercedes dog skifter til betegnelsen T-klasse.

Elementer fra A-klasse

Samtidig benytter Mercedes altså lejligheden til at sætte strøm til personbils-udgaven. Altså den særlige biltype, som især Citroën Berlingo er eksponent for, og som vi kender under øgenavne som ’Postmand Per-biler’ og ’familiecontainere’.

Det gør Mercedes med en vis finesse. Vi mindes i hvert fald ikke at have set Postmand Per i et mere elegant antræk. Det gælder også kabinen, som Mercedes virkelig har sat sit aftryk på med flere designelementer fra f.eks. A-klassen.

Førerpladsen har flere elementer fra A-klassen.

Teknikken fortæller Mercedes desværre ikke om. EQT er fuldt elektrisk, men Mercedes oplyser hverken noget om motorkraft, batteristørrelse, rækkevidde eller ladetider. Det må vente, til vi kommer tættere på produktionsstarten i 2022. Til den tid ved vi også, om det futuristiske holder hele vejen ud til forhandlerne.

Kommer før elektrisk Buzz

EQT når dog at komme før en tilsvarende bil, som der er store forventninger til: Nemlig VW ID.Buzz – en moderne og fuldt elektrisk nyfortolkning af den originale og ikoniske ’folkevognsbus’. Den kommer også til at tilbyde masser af plads til storfamilier og fritidsfolket, men er først på markedet i 2023.

God plads i bagagerummet – selv med tre sæderækker. ‘Gulvet’ er et elektrisk skateboard…

Under alle omstændigheder ser det ud til, at de meget praktiske MPV-typer, der ellers er tæt på at være helt uddøde, står over for et reelt comeback. Nu bare som elbiler. Hvilket giver god mening, for muligheden for at gemme batteri og elmotorer godt væk under gulvet, kan gøre de kvadratiske, praktiske (og gode, synes vi her på redaktionen) MPV-biler ekstraordinært rummelige.

Fortsættelse følger helt sikkert. Også fra Renault, der lancerer en elektrisk udgave af varevognen Kangoo – og måske også af personbilsudgaven.

Og her er ‘originalen’; Renault Kangoo.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here