Mitsubishi indfører fem års garanti

0
453

Fra nytår er der fem års garanti på alle Mitsubishi-modeller – undtagen elbilen i-Miev. Dermed tilbyder Mitsubishi markedets tredje længste nybilsgaranti.

Som første japanske bilmærke rykker Mitsubishi op på siden af koreanerne, når det gælder om at tilbyde markedets længste nybilsgaranti. Det sker fra nytår, hvor Mitsubishi giver fem års garanti på alle mærkets person- og varebiler – dog undtaget elbilen i-Miev.

Mitsubishi har dog en kilometerbegrænsning på garantien, der indføres over hele Europa: Garantien dækker i fem år op til 100.000 km. Dermed kan Mitsubishi ikke helt måle sig med den koreanske Hyundai-Kia koncern, der tilbyder henholdsvis fem år uden kilometer begrænsning og syv år/150.000 km på deres biler.

Sammenlignet med de øvrige japanerne – og især de europæiske bilmærker – er der dog tale om en attraktiv garanti: Samtlige japanske rivaler tilbyder tre år/100.000 km, mens europæerne nøjes med en standardgaranti på blot to år. Eneste undtagelse er det rumænske billigmærke Dacia, der i lighed med japanerne tilbyder tre år/100.000 km garanti.

”Hos Mitsubishi har vi stor tillid til vores produkter, og det slår vi nu i endnu højere grad fast ved at forbedre kundernes garantiforhold så markant. Det er langt de færreste af vores konkurrenter, der kan tilbyde en garanti på fem år, og vi er stolte af at være blandt de bedste på markedet, ” siger Christian Haugaard, adm. direktør for Mitsubishi Danmark.

Jo billigere, desto længere garanti
Præcis hvor god Mitsubishis garanti er – og ikke mindst om den er baseret på særlige betingelser – vides dog først 1. januar, hvor betingelserne offentliggøres.

Med Mitsubishis udvidelse af garantien fra tre til fem år, tegner der sig et billede af, at det især er de billigere bilmærker, der bakker deres produkter op med lange garantier. Og noget tyder på, at danske bilkøbere sætter pris på trygheden: Både Kia og Hyundai sælger godt og Mitsubishi er kommet godt fra start med relanceringen af mærket herhjemme tidligere i år: Siden august er minibilen Space Star solgt i mere end 2.000 eksemplarer, og i november var den Danmarks fjerde mest solgte bil.

Læs også:

Mitsubishi smider prisbombe i miniklassen

Nedsat SUV skal trække Mitsubishi salg op 

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here