Skoda er noget man anbefaler

0

Ambassadører: Skoda er det mest anbefalede bilmærke i en ny, stor undersøgelse af danskernes opfattelse af mere 300 varemærker. Skoda er eneste bilmærke i top 10.

Hvem skulle have troet det? Tilbage i 1980’erne florerede der utallige vitser om Skoda’er, som var osende upålidelige østblok-biler med motoren bagi. Men nu er familiens Skoda blevet noget man taler varmt for, når man er sammen med familie, venner og kolleger.

Faktisk så varmt, at Skoda er Danmarks mest anbefalede bilmærke i YouGovs nye undersøgelse af varemærker.

Dermed gentager Skoda, som siden 2000 har været en del af Volkswagen-koncernen, succesen fra sidste år, hvor det tjekkiske mærke også var det mest anbefalede bilmærke.

Hos Skoda Danmark er direktør Henrik Blom selvfølgelig særdeles glad for placeringen. Han siger i en pressemeddelelse:

“Den personlige anbefaling er den stærkeste af alle, og vi er stolte over, at så mange er ambassadører for Skoda. Det viser, at vores kunder er glade for deres biler, og at de lægger mærke til vores målrettede arbejde med kundetilfredshed.”

Ikke alene er Skoda det mest anbefalede bilmærke; det er også det fjerde mest anbefalede varemærke blandt alle de mere end 300 brands, som YouGov har spurgt danskerne om.

Dermed placerer Skoda sig foran store og anerkendte brands som f.eks. Lego og Netflix i dette års undersøgelse, ligesom Skoda er det eneste bilmærke i top 10.

”Det er historien om den grimme ælling, der blev til en smuk svane. Man må sige, at succeserne står i kø for Skoda,” siger Jens Velling, der er redaktør på hvilkenbil.dk og gennem tre årtier har fulgt det tjekkiske mærkes opblomstring.

Skoda handler om værdi-for-pengene. Om at få en VW-teknik med rabat, nydeligt design og god plads til hele familien. Alt sammen kvaliteter, der rammer den typiske, danske bilkøber lige dér, hvor både hjertet og tegnebogen sidder.”

Danskerne står langt fra alene med deres opfattelse af det tjekkiske bilmærke. I Europa øger Skoda salget med større fart end VW og tjener også langt flere penge per bil.

Faktisk går det så godt for Škoda, at den tjekkiske succes er begyndt at nage hos VW. Det tyske moderselskab overvejer at gøre Skodas biler dyrere, for at stille VWs biler bedre i den interne konkurrence.

Læs mere om Danmarks mest anbefalede brands

Læs også: VW synes Skoda er lidt for dygtige

Se vores seneste test af Skoda:

Skoda Octavia går en oktav op

Skoda skyder bjørnen med Kodiaq

Denne Skoda er virkelig Superb

[email protected]

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation