Skoda Octavia er Årets Bil

Det blev en forventet men kneben sejr til Skoda Octavia, da 24 journalister kårede Årets Bil i Danmark 2014. Tjekken slog Mazda 3 og Peugeot 308 med få point.

Vinderen var ikke den store overraskelse, men opløbet i finalen var usædvanligt tæt og spændende, da Motorjournalisternes Klub Danmark tidligere i dag kårede Årets Bil i Danmark 2014.

Først med den sidste stemmeseddel fra de i alt 24 jurymedlemmer lå det fast, at det blev Skoda Octavia, der kørte af sted med den eftertragtede titel. Octavia fik 144 point, mens den nye Mazda 3 tog andenpladsen med 130, blot ét point foran den nye Peugeot 308 på 3. pladsen. Storfamiliebilen Citroën C4 Picasso blev nummer fire med 100 point, mens Octavias finere og dyrere søsterbil, Golf 7 måtte nøjes med 97 point og sidstepladsen i finalen.

Skoda’en er markedets mest komplette pakke hvad angår plads, teknik og pris. Og så er motorer og gearkasser bare bedre end i de andre biler. Desuden er Octavia kæmpestor og faktisk også ret billig”, lyder begrundelsen fra en af de 24 jurymedlemmer, Ekstra Bladets Anders Berner.

På hvilkenbil.dk havde vi på forhånd udset Skoda Octavia som favorit til at vinde titlen foran den nye Peugeot 308:

”Danske bilkøbere får i særklasse fuld valuta for deres afgiftsplagede lønkroner med 3. generation af Skoda Octavia, der er velkørende, rummelig og efterhånden så stor, at den er et fuldgyldigt alternativ til klassiske firmabiler som Passat, Avensis og Insignia. Til særdeles rimelige priser kan det endelig øge interessen for de lidt større biler og sikre Octavia titlen som Årets Bil i Danmark 2014,” lød forudsigelsen fra redaktør Jens Velling i sidste uge.

MKD-formand og chefredaktør Mikkel Thomsager (til højre), lykønsker Skoda's Peter Lorentzen. (Foto: MKD)
MKD-formand og BilMagasinets chefredaktør Mikkel Thomsager (til højre), lykønsker Skoda’s Peter Lorentzen. (Foto: MKD)

Det er i øvrigt fjerde gang, at Skoda vinder den eftertragtede danske pris – og samtidig andet år i træk at den danske importør kan køre hjem fra Jyllands-Ringen med trofæet i bagagerummet. For et år siden vandt Citigo sammen med VW Up og Seat Mii, i 2001 vandt Fabia og i 1997 vandt den første generation Octavia.

Og så er det endda anden gang på kort tid, at der er danske laurbær til den nye Skoda Octavia. For blot få uger siden kårede Jyllands-Posten og Business Danmark den som Årets Firmabil.

Blandt andre spændende delresultater fra Årets Bil-kåringen var 6.-pladsen til luksus el-bilen Tesla S, der altså var tæt på en finaleplads. Tesla S fik dog en trøstpræmie i form af Motorjournalisternes Ærespris for ” ikke bare at skabe en fantastisk og brugbar elbil, men også for kreativt og vellykket at gentænke hvordan en bil kan indrettes og betjenes.”

Bemærkelsesværdigt var også det faktum, at pris åbenbart ikke er altafgørende i afgiftstunge Danmark: I hvert fald nåede ingen af de rumænske discountbiler Dacia Logan og Dacia Sandero i finalen trods sensationelt lave priser.

Læs vores test af Skoda Octavia her: Snusfornuften sejrer stort i Skoda Octavia

Årets Bil 2014: Resultatet i finalen 
1 Skoda Octavia 144 point
2 Mazda 3 130 point
3 Peugeot 308 129 point
4 Citroën C4 Picasso 100 point
5 VW Golf 97 point

henrikh@hvilkenbil.dk & jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here