Software stopper leveringer af Golf og Octavia

0
software
Software-fejl stopper leveringer af den nye VW Golf og Skoda Octavia. Løsning kan være klar i juni – allerede leverede Golf 8 skal formentlig på værksted.

VW-koncernen har opdaget en softwarefejl i den platform, som den nye Golf 8 er bygget på. Fejlen betyder, at det automatiske nødopkalds-system, der selv ringer efter hjælp, hvis bilen er involveret i en ulykke, ikke fungerer. Da systemet har været lovpligtigt i EU siden marts 2018, har det tvunget VW til at stoppe leveringer af den nye Golf 8, der blev lanceret i Danmark tidligere i år.

Fejlen er også fundet i den nye udgave af søsterbilen Skoda Octavia. Den nye udgave af Octavia lanceres dog først herhjemme til sommer. Derfor kan fejlen formentlig blive udbedret uden at forsinke danske leveringer.

Det er Volkswagen selv, der har fundet fejlen:

”I forbindelse med interne undersøgelser har vi opdaget, at enkelte Golf 8 kan have upålidelig data transmission fra software i kontrolenheden eller onlineforbindelses-enheden. Derfor kan den fulde funktion af nødopkaldssystemet eCall ikke garanteres.” Sådan bekræfter VWs hovedkvarter i Wolfsburg sagen i en meddelelse til det britiske bilmagasin AutoCar.

Alle leveringer af Golf 8 er derfor ’indstillet øjeblikkeligt’ for at ’sikre fuld overensstemmelse’ med EU’s lovkrav.

Software driller også VW elbil

Skoda er ramt i mindre grad, da den nye Octavia foreløbig kun er lanceret i enkelte europæiske lande. Golf 8 og Octavia har dog to andre søsterbiler med samme teknik, som VW-koncernen derfor undersøger grundigt i disse dage. Det gælder den nye Audi A3, der netop er lanceret og en ny udgave af Seat Leon, der først kommer til Danmark i løbet af sommeren.

Volkswagen hævder, at man er klar med en ’afhjælpende’ software-opdatering i løbet af få dage. Ifølge flere medier vil en endelig løsning dog først være klar den tredje uge i juni.

Det er ikke første gang, at VW-koncernen har udfordringer med den stadig mere avancerede software i nye modeller. I marts kom det frem, at VW i månedsvis har haft så store vanskeligheder med at få softwaren til at fungere i den kommende elbil ID.3, at det kan forsinkede lanceringen i Europa.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en kommentar

Indtast venligst din kommentar!
Din kommentar afventer moderation