Syv biler kan blive årets bedste i Europa

europa

Alt fra elbiler til enorme offroadere kæmper om at vinde titlen som Årets Bil i Europa 2021. Se de syv meget forskellige finalister her.

I november vandt VW ID.3 titlen som Årets Bil i Danmark. 1. marts kan den tyske elbil vinde en endnu større titel; Car of the Year 2021 eller Årets Bil i Europa som vi siger herhjemme.

VW ID.3 er nemlig blandt de syv finalister, der har chancen for at vinde titlen. De seks andre er:

Citroën C4
Cupra Formentor
Fiat 500 Electric
Land Rover Defender
Skoda Octavia
Toyota Yaris

Med andre ord et broget felt, der stritter i alle retninger – fra den lille livstils-elbil Fiat 500 til den ikoniske og kæmpestore offroader Land Rover Defender.

Dansk jurymedlem

Som altid handler en bil-kåring dog om, hvem der har den bedste pakke – altså design, innovation, køreegenskaber, præstationer osv. til prisen. Sidstnævnte svinger dog så meget i Europa, at man levende kan forestille sig, at juryen på hele 61 medlemmer fra 23 lande kan få svært ved for alvor at blive enige. Danmark har et enkelt jurymedlem i form af Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad Motor.

Set herfra tror vi dog på, at vinderen bliver helt elektrisk. VW ID.3 er et godt bud, skarpt forfulgt af den elskelige Fiat 500 Electric og den spændende Citroën C4, der både kommer med forbrændingsmotorer og i en ren eludgave.

De syv finalister er valgt ud af en større flok af 29 bilnyheder. Blandt de mere prominente modeller, der ikke nåede med i finalen finder vi biler som Ford Kuga, Peugeot 2008, Seat Leon og VW Golf.

Inden juryen kårer en vinder, skal de syv biler testes grundigt. Vinderen offentliggøres mandag den 1. marts 2021 i en live transmission fra Geneve. Under normale omstændigheder ville det falde sammen med den internationale biludstilling i byen, men den er aflyst i pga. coronakrisen.

jensv@hvilkenbil.dk

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here